2011. július 16., szombat

Nagyon finom csoki torta


Ez a torta receptje is Tőle van :)  Nagyon megtetszett, már amikor először megláttam és többször is megsütöttem, de nem tudom milyen okból kifolyólag, valahogy egyik torta sem érte meg a fényképezkedést :)
A diszités nem az erősségem, de az íze...az kárpótol mindenért. Aki szereti a csokis ízeket, annak ez a torta nagyon fog tetszeni. Nekünk tetszett!!:)



Hozzávalók: a tésztához: 50 g kakaó, 1,5 dl víz, 6 tojás, 25 dkg cukor, 120 ml olaj, 28 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 üvegcse rum aroma, a krémhez: 90g fehér csoki, 2,5 dl tejszín, 75 g krémsajt, 1 ek porcukor, habfixáló, vanilia aroma.  .
Egy kisebb edénybe tesszük a kakaót és ráöntjük a forró vizet. Csomómentesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit a cukor mennyiségének a felével habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, rum aromát, a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a maradék cukorral felvert tojások fehérjének a kemény habját. Kerek tortaformát kibélelünk sütőpapirral és előmelegített sütőbe téve a tortát kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A formából kiborítva hagyjuk a tortát kihűlni. Addig elkészítjük a krémet: a darabokra tört csokit 1 dl tejszínben felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A krémsajtot habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az ugyancsak habosra kevert csokis tejszínt, végül pedig a habfixálóval felvert maradék, hideg tejszínt. Ezzel a krémmel (egy keveset félre teszünk a diszitéshez) töltjük meg az időközben kihűlt és két (vagy három) lapba vágott piskótát. A lapokat nem szükséges szirupozni!! Azt a formát amiben sült a piskóta kibéleljük átlátszó fóliával, beletesszük az alsó lapot, rá a krém három-negyedét, erre jön a második lap. Betakarjuk a fóliával és min. 3 órára,- de legjobb egy éjszakára- a hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk, a  felső lapra kenjük a maradék krémet, majd megszórjuk kakaóval és szeletekre vágva kínáljuk.


Abban az esetben ha a piskótát három lapba vágjuk, a krémből nem teszünk félre, hanem az utolsó lapot tejszínnel vonjuk be.

7 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon szép, és biztos finom is!

Okki írta...

Nagyon guszta !

Egy kis szeletecskét meg is ennék most :)

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki, én is tudnék belőle enni. :)
Nézz be hozzám, egy díj vár rád! :)

Petra írta...

Hű, de finom lehet...

Adél írta...

Szerintem is nagyon mutatós és étvágygerjesztő ez a torta.A hozzávalókból ítélve meg,nagyon finom lehet.

Okki írta...

Egy kis meglepetés vár nálam, nézz be :)

Bianka írta...

Remek, nagyon jól néz ki

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design