2011. augusztus 22., hétfő

Forditott szilvás sütemény


Hozzávalók: 
A gyümölcsös alaphoz: 22,5 dkg vaj vagy margarin, 3 ek méz, 1 üveg rum aroma, 1 bögre cukor, 2 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 30-40 dkg kimagvalt szilva.  
A tésztához: 37,5 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 22,5 dkg margarin, 1 bögre cukor, 4 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 3-4 dl tej.

Először a gyümölcs alapot készítjük el: összekeverjük a margarint a cukorral, mézzel, rummal, vaníliás cukorral, sóval, jól kikeverjük és egy kivajazott tortaforma aljára és oldalára kenjük. Erre az alapra fektetjük a kimagvalt szilvákat. Majd a szilvákra öntjük a következő tésztát: a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük, majd felváltva a masszához keverjük a tejet és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőbe téve kb. 35-40 percig (tűpróbáig) sütjük. Miután kicsit kihűlt, tálcára borítjuk, így a szilvás oldala lesz felül. Kb. 30 perc múlva szeletekre vágva kínáljuk.


3 megjegyzés:

Petra írta...

Ez nagyon finom lehet. Szerintem a süteményekbe a szilva az egyik legfinomabb gyümölcs. :)))

Kati írta...

Nagyon szép lett, szívesen ennék belőle egy szeletet.

Bianka írta...

Igazán guszta

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design