2013. március 25., hétfő

Baconos-sajtos és kapros-krémsajtos csigák


Nagy kedvencem az Amerikai Egyesült Államokban élő Anna Olson. Sok ötletet merítettem már receptjeiből. Ezeket a finom tekercseket is az ő oldalán láttam, többször el is készítettem. Szerintem kitűnőek uzsonnának a suliba, vagy vacsorára egy finom tea mellé.


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 evőkanál sütőpor, ¼ teáskanál só, 12 dkg hideg, kockákra vágott margarin, 1 tojás, 1,5 dl tejföl, 50 ml tej. A töltelékhez: 20 dkg apróra vágott bacon szalonna, 10 dkg reszelt sajt valamint 15 dkg natúr krémsajt, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál aprított kapor. A kenéshez tej, a szóráshoz szezámmag illetve darálatlan mák.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, a tojást is összekeverjük a tejföllel és a tejjel. A száraz hozzávalókkal elmorzsoljuk a margarint és hozzáöntjük a tojásos keveréket. Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk. Lisztezett felületen mindkét darabot kinyújtjuk: egyiket meghintjük az apró kockákra vágott szalonnával és a reszelt sajttal, másikat megkenjük az apróra vágott fokhagymával és kaporral elkevert krémsajttal. Ezután mindkét tésztát szorosan feltekerjük, szeletekre vágjuk, sütőpapirral ellátott tepsibe tesszük, megkenjük tejjel, majd a szalonnás tekercseket szezámmaggal, a krémsajtos tekercseket pedig mákkal szórjuk meg. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük. 



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design