2013. március 13., szerda

Vaniliás joghurtos Panna Cotta



Hozzávalók: 1,5 teáskanál porzselatin, 1 evőkanál hideg víz, 1,5 dl tejszín, fél rúd vanília magjai, 20 dkg görög joghurt, 15 dkg cukor. A sziruphoz: 1 dl gránátalma lé, 1 evőkanál méz.

Elkészítése: A zselatint 5 percig áztatjuk a vízben, ezután nagyon kis lángon és folytonosan kavargatva feloldjuk. A tejszínt összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília magokat, felmelegítjük, majd hozzákeverjük a felolvasztott zselatint. A joghurtot kicsit elkeverjük, majd fokozatosan a tejszínes krémhez adjuk. Összekeverjük és hideg vízzel kiöblített formákba adagoljuk a krémet, amit hagyunk szobahőmérsékletűre hűlni, azután kb. 2 óra alatt a hűtőbe tesszük dermedni. Ezidő alatt készítjük el a szirupot is: a gránátalmalevet a mézzel elkeverjük és nagyon kis lángon, folytonosan kevergetve sűrű sziruppá főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd lecsorgatjuk vele a formákból kiborított Panna Cottákat.      


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design