2013. augusztus 19., hétfő

Cukkinis, diós püspökkenyér



Hozzávalók:  30 dkg cukor, 2 tojás, 40 dkg reszelt cukkini, 20 dkg vaj felolvasztva, 50 dkg liszt, 2 tasak vaníliás cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 10-10 dkg mazsola és dió, csipetnyi só. A formák kikenéséhez margarin és liszt.

Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a megmosott és lereszelt cukkinit és az olvasztott vajat, jól összekeverjük. Most következik a sóval és a fahéjjal átszitált liszt és a citromlével feloldott szódabikarbóna. A lisztet a masszához 2-3 részletben keverjük. Végül pedig a mazsolát és az durvára aprított diót is a tésztához keverjük. Ezután a tésztát a margarinnal kikent és lisztel behintett 2 formába tesszük egyenletesen elosztva és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
A formákban hagyjuk néhány percet hűlni, majd lapos tálra kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni és szeletekre vágva kínáljuk.




0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design