2013. november 16., szombat

Csokis körtés pite

Hozzávalók: A tésztához: 16,5 dkg liszt, 3-3 dkg porcukor és darált dió, 12,5 dkg hideg vaj, 3-4 evőkanál hideg víz, csipetnyi só. A csokikrémhez: 2 körte, 18 dkg cukor, 9 dkg vaj, 4,5 dkg kakaó, 1 tojás, 4,5 dkg liszt, 1 teáskanál vanília kivonat. A hintéshez porcukor. A forma kikenéséhez: vaj és liszt.


Elkészítése: Először elkészítjük a tésztát: a lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a darált dióval, gyorsan elmorzsoljuk benne  a vajat és -ha szükséges- annyi vizet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a tésztát, amit háztartási fóliába csomagolunk és hűtőszekrénybe tesszük 30 percre. Ezután kivéve vékonyra nyújtjuk és a megfelelően előkészített formába helyezzük, úgy hogy pereme is legyen. A leeső darabokat is megtartjuk. Ezután a tésztát megszurkáljuk és újból hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. Ehhez a vajat felolvasztjuk a kakaóval, levéve a tűzről hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a lisztet és a vanília kivonatot. Ezt a krémet a tésztára öntjük és kirakjuk az időközben megmosott, megtisztított, kivájt és félbe vágott körtékkel és a tésztából maradt leeső részekkel, amiket különböző formákkal szúrunk ki. Így tesszük előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve és szeletekre vágva kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design