2013. december 6., péntek

Karfiolos sajtos sertéshús









Hozzávalók: 1-1,5 kg sertéscomb, fél fej karfiol, kb. 15 dkg sajt ( mozzarella vagy szeletelt), kb. 1-1,5 dl húsleves, só, bors, olaj. A körethez párolt rizs kukoricával és zöldborsóval.

Elkészítése: A megmosott, hártyáitól megtisztított húst szép szeletekre vágjuk, mindkét oldalát meghintjük sóval és borssal, majd alufóliával kibélelt, olajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ráöntjük a húslevest. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben addig sütjük, míg majdnem teljesen megpuhult. Ezidő alatt enyhén sós vízben megpároljuk a rózsáira szedett és megmosott karfiolt, majd félretesszük. Ezután, az időközben majdnem átsült hússzeletek mindegyikére teszünk egy-egy rózsa karfiolt és ezt befedjük egy-egy sajt szelettel. Most a húst -az alufólia fedél nélkül-visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg elolvad a sajt a tetején. Kivéve a sütőből, a húst a párolt- kukoricás és zöldborsós  rizzsel tálaljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design