2013. december 4., szerda

Mazsolás fahéjas püspökkenyér









Hozzávalók: 40 dkg liszt, 45 dkg cukor, 5 dl aludttej, 2 tojás, 1,5 dl olaj, 15 dkg mazsola, 3 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só. A formákhoz olaj és liszt.

Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük 30 dkg cukorral, hozzáadjuk az olajat, aztán felváltva a sóval és szódabikarbónával átszitált lisztet és az aludttejet is a masszához keverjük, végül pedig belekeverjük a mazsolát. A tésztát két megfelelően előkészített püspökkenyér formába öntjük, meghintjük a maradék cukorral összekevert fahéjjal, majd egy villával ezt a fahéjas cukrot a tésztába „márványozzuk”. Így tesszük előmelegített sütőbe és kb. 1 óra alatt készre sütjük a püspökkenyereket, de ezt ellenőrizzük tűpróbával. Kivéve a sütőből, hagyjuk 15 percig hűlni a formákban, ezután kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva kínáljuk.



1 megjegyzés:

Roza írta...

Jól néz ki, tuti finom is volt:)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design