2014. április 12., szombat

Kókuszos karamellás sütemény









Hozzávalók: 40 dkg barna cukor, 2 tojás, 23 dkg vaj, 38 dkg liszt, 5 evőkanál kakaó, 4 evőkanál víz, 1 evőkanál vanília kivonat, 10 dkg karamella, 40 dkg sürített tej, 10 dkg kókusz reszelék, 10 dkg csokoládé, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só.

Elkészítése: Mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett 1 perc alatt felolvasztjuk a vajat, azután további 1 percíg hagyjuk állni. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a vizet és a vanília kivonatot és jól kidolgozzuk. Most a tésztához keverjük a liszt-só-szódabikarbóna-kakaó keveréket, aztán a darabokra tört vagy vágott karamellát. Ebből a masszából félretszünk 1 bögrényit, a megmaradt tésztát sütőpapírral ellátott tepsibe nyomkodjuk, rácsorgatjuk a sűrített tej és 2/3 mennyiségű kókuszreszelék keverékét, erre kanállal adagoljuk a félretett masszát, végül pedig a megmaradt kókusz reszeléket a tésztára szórjuk, ezután pedig előmelegített sütőben  kb. 25-30 perc alatt a süteményt készre sütjük. Semmiképpen ne hagyjuk tovább a süteményt a sütőben!! A sütőből kivéve hagyjuk 3 órán át hűlni, ezután az olvasztott csokoládéval lecsorgatjuk. Kockákra vágva kínáljuk.





0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design