2014. április 25., péntek

Sült sertéskaraj párolt rizzsel




Hozzávalók: 4 sertéskaraj, 1 narancs, kb. 50 ml fehérbor, zöldpetrezselyem, kakukkfű, olaj, só, frissen őrölt bors. A rizshez: 1 szál zöldhagyma, kb. 30 dkg rizs, olaj, só, bors, ételízesítő, zöldpetrezselyem. A salátához fejes saláta és paradicsom.

Elkészítése: A megmosott és szárazra törölt hússzeletek mindkét oldalát meghintjük borssal, fűszerezzük kakukkfűvel, majd 1-2 szál megmosott, de egészben hagyott zöldpetrezselyemmel a tetején hűtőszekrényben hagyjuk állni kb. 1 órát. Ezután kivéve a hűtőből, felforrósított olajban mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk ( a petrezselyemmel együtt süssük meg), majd egy fél narancs levét rácsavarunk, meghintjük sóval, megfordítjuk, a narancs másik felének is a levét is a húsra csavarjuk, ezután nagyon kis lángon, lefedve puhára pároljuk/sütjük meg-meg fordítva. Az utolsó 5 percben öntjük a húshoz a bort, ezzel együtt még 5 percig pároljuk, majd a húst levesszük a tűzről. Egy másik edényben olajon megpároljuk a megmosott, megtisztított és vékonyra vágott zöldhagymát, hozzáadjuk a rizst, ízesítjük a sóval, a borssal és az ételízesítővel, majd összekeverjük, felöntjük a rizs mennyiségének megfelelő 2-szeres mennyiségű vízzel, összekeverjük, majd lefedve, nagyon kis lángon puhára pároljuk. Amikor a rizs megpuhult, meghintjük a megmosott, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és lezárjuk alatta a tüzet, de melegen tartjuk. Elkészítjük a salátát is: a salátát leveleire szedjük, egyenként megmossuk és a megmosott, felszeletelt paradicsommal összekeverjük. A kisült hús szeleteket a párolt rizzsel és a salátával kínáljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design