Hozzávalók: 6 egész csirkecomb, 3 szál újhagyma, 4 gerezd
fokhagyma, 1 citrom, fél teáskanál morzsolt kakukkfű, 3 dl fehérbor, só,
frissen őrölt bors. A krumplipűréhez: 1,5-2 kg krumpli, tej, vaj, só. A
salátához: 30 dkg paradicsom, 1 szál zöldhagyma, olaj, só, frissen őrölt bors.
A tepsihez olaj.
Elkészítése: A megmosott combokat olajjal kikent tepsibe
rakosgatjuk, mindkét oldalukon meghintjük a sóval, a borssal és a kakukkfűvel,
rászórjuk a megtisztított és apróra vágott zöldhagymát és fokhagymát, a
tetejére rakosgatjuk a jól megmosott és szeletekre vágott citromot, majd a hús
alá öntjük a bort, végül pedig alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben
kb. 40 perc-1 óra alatt készre sütjük úgy, hogy az utolsó 10-15 percben a
fóliát levesszük, hogy a hús megpiruljon. Ezidő alatt készítjük el klasszikus
módon a krumplipűrét: a megtisztított és kockákra vágott krumplit bő, sós
vízben megfőzzük, majd leszűrjük, végül pedig a vajjal és a tejjel habosra
kikavarjuk/összetörjük. A salátához a megtisztított és szeletekre vágott
paradicsomot összekeverjük a megtisztított és apró karikákra vágott
zöldhagymával, ízesítjük sóval és borssal, majd meglocsoljuk kevés olajjal. A
kisült húst a krumplipűrével és a paradicsom salátával kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése