2014. május 23., péntek

Citromos kapros tojássaláta



Hozzávalók: 4 tojás, 2 evőkanál majonéz, fél-fél teáskanál mustár és reszelt citromhéj, 1-1 teáskanál apróra vágott zöldpetrezselyem és zöldkapor, só, frissen őrölt bors. A tálaláshoz kenyér szeletek.

Elkészítése: A tojásokat 13 percig főzzük, azután leöntjük róluk a vizet és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, összekeverjük a mustárral, a citromhéjjal, a zöldfűszerekkel, majd ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal. Jól összekeverjük, majd kenyérszeletekre kenve, egy bögre teával kítűnő reggeli vagy vacsora.


Megj. Aki szereti, tehet a salátába vékony szeletekre vágott zellerszárat is, az egyszerű mustár helyett pedig tehetünk magos mustárt.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design