Hozzávalók: A tésztához: 38 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj,
1,5 dl joghurt, aludttej vagy tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só. A töltelékhez: kb. 40 dkg eper, 10 dkg cukor, 2 evőkanál étkezési
keményítő, 1 citrom héja. A kenéshez 1 tojás, a szóráshoz barna cukor.
Elkészítése: A tésztához összekeverjük a lisztet a
cukorral, a sóval és a sütőporral, hozzámorzsoljuk a vajat, aztán pedig az
aludttejjel/tejföllel kidolgozzuk, végül pedig háztartási fóliába csomagolva
hűtőbe tesszük 30 percre. Ezidő alatt az epret megmossuk, kisebb darabokra
vágjuk, majd összekeverjük a citrom héjával, a cukorral és így hagyjuk állni
míg kicsit levet ereszt. Ekkor összekeverjük a keményítővel és félretesszük. A
hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb
pohár vagy pogácsa kiszúróval köröket vágunk ki belőle, amiket sütőpapírral
ellátott tepsibe helyezünk. A körök közepébe helyezünk 1 evőkanálnyi epres
tölteléket, majd a töltelékre teszünk egy másik tészta-kört. A sütemény szélét
villával végig „formázzuk”, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ezután minden mini
pitét megkenünk felvert tojással, meghintünk barna cukorral és előmelegített
sütőben kb. 25-35 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése