2014. május 20., kedd

Fehér csokis epres muffin









Hozzávalók: 30 dkg cukor, 2 tojás, 24 dkg liszt, 2-2 dl joghurt és kifőzött kávé, 1 dl olaj, 5 evőkanál kakaó, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só. A fehér csokis krémhez: 1 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé. Az epres krémhez: 23 dkg vaj, 2 teáskanál zselatinpor, 4 szem eper, 20 dkg porcukor. A díszítéshez: 2 szem eper szeletekre vágva.
Elkészítése: Először elkészítjük a muffin tésztát: összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát. A tojásokat a cukorral habosra kikavarjuk. A cukros tojássárgákhoz keverjük az előzőleg kifőzött és kihűlt kávét. Ehhez a tésztához keverünk 1/3 rész kakaós lisztet. Ezután a tésztához keverjük a joghurtot, majd újból 1/3 rész lisztet. Most az olajat is a tésztához keverjük,végül a maradék lisztes keveréket a tésztához keverjük. A muffinformában előkészített papírkapszlikba kanalazunk a tésztából, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre ( tűpróba) sütjük a muffinokat. Ezidő alatt a fehércsokit megolvasztjuk a tejszínnel, de vigyázzunk, h ne forraljuk fel! A sütőből kivett muffinokat hűtőrácsra tesszük, hogy kihűljenek, ezidő alatt előkészítjük a krémhez valókat: a vajhoz adjuk a porcukrot és a zselatint 2 evőkanál hideg vízbe áztatjuk. Az epret botmixerrel pűrésítjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd nagyon óvatosan ehhez a krémhez keverjük a nagyon kis lángon feloldott és langyosra hűlt zselatint és az eperpűrét. A kihűlt muffinok tetejét először megmártogatjuk a fehércsoki krémben, hagyjuk kissé dermedni, majd az epres krémmel és eper szeletekkel díszítjük. 

 

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design