2014. május 10., szombat

Kakaós meggyes sütemény



Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat, meggy befőtt, csipetnyi só, szükség szerint nagyon kevés tej. A szóráshoz porcukor.

Elkészítése: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább, fényesre verjük, azután az olajjal kikevert tojássárgákat-, végül pedig a sütőporral átszitált lisztet is a tésztához keverjük. A massza 1/3-át félretesszük. A többi részhez keverjük a vaníliát, majd egy sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük. A félretett részhez adjuk a kakaót, majd ha szükséges –abban az esetben ha a tészta túl kemény lenne- öntünk hozzá nagyon kevés tejet, ezután pedig ezt a kakaós masszát a vaníliás tésztára öntjük és egy villával a két tésztát lazán összekeverjük. Ezután a tésztára szórjuk a meggyet, majd a tepsit előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral és kockákra vágva kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design