2014. május 28., szerda

Karalábé sárgarépával



Hozzávalók: 3 zsenge karalábé, 4 sárgarépa, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 3,5 dl tej, 1 evőkanál citromlé, zsemlemorzsa, só, frissen őrölt bors. A tál kikenéséhez olaj.

Elkészítése: A megmosott és megtisztított karalábét és sárgarépát kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt nem teljesen puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezidő alatt a megtisztított és apróra vágott hagymát a vajban megpároljuk, ízesítjük sóval és borssal, hozzákeverjük –először- a lisztet, majd a tejet, amivel csomómentesre keverjük és kb. 2 percíg selymesen sűrűre főzzük. Levéve a tűzről ebbe a mártásba keverjük a leszűrt és kihűlt zöldségeket és a citromlevet, majd ezt a keveréket egy kiolajozott formába öntjük, tetejét meghintjük zsemlemorzsával és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design