Hozzávalók: 3 zsenge karalábé, 4 sárgarépa, 1 nagyobb
vöröshagyma, 3 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 3,5 dl tej, 1 evőkanál citromlé,
zsemlemorzsa, só, frissen őrölt bors. A tál kikenéséhez olaj.
Elkészítése: A megmosott és megtisztított karalábét és
sárgarépát kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt nem
teljesen puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezidő alatt a
megtisztított és apróra vágott hagymát a vajban megpároljuk, ízesítjük sóval és
borssal, hozzákeverjük –először- a lisztet, majd a tejet, amivel csomómentesre
keverjük és kb. 2 percíg selymesen sűrűre főzzük. Levéve a tűzről ebbe a
mártásba keverjük a leszűrt és kihűlt zöldségeket és a citromlevet, majd ezt a
keveréket egy kiolajozott formába öntjük, tetejét meghintjük zsemlemorzsával és
előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni,
majd kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése