2014. június 20., péntek

Citromfüves húsgombóc



Hozzávalók: 50 dkg csirkemell vagy maradék sült csirkehús, 2 szál zöldhagyma, fél csokor petrezselyemzöld, kb. 6-7 citromfű levél, 1 tojás, só, frissen őrölt bors. A mártogatóshoz: 2,5-3 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál zöldhagyma, 1 teáskanál mustár, só, frissen őrölt bors. A hempergetéshez zsemlemorzsa, a sütéshez olaj, a díszítéshez citromfű.

Elkészítése: A húst ledaráljuk és jól összegyúrjuk a megtisztított és nagyon apróra vágott zöldhagymával, a megmosott, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és citromfűvel, majd a tojást is hozzáadjuk, végül pedig a sóval és a borssal ízesítjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, amiket zsemlemorzsában megforgatunk és bő, forró olajban kisütünk, az olajból kivéve konyhai papírtörlőrte szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla. Időközben elkészítjük a mártogatóst is: a megtisztított hagymát és fokhagymát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a tejfölt, majd a mustárral, a sóval és a borssal ízesítve kikavarjuk. A kisült húsgombócokat a mártogatóssal kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design