2014. augusztus 11., hétfő

Rozmaringos-vaníliás limonádé









Hozzávalók: 35 dkg cukor, 1 vanília rúd, 3 szál friss rozmaring, 7,5 dl víz, 10 citrom leve. Tálaláshoz jégkockák, citromkarikák és rozmaring.

Elkészítése: A vizet összekeverjük a cukorral, az egészben hagyott vanília rúddal és a rozmaringgal, az egészet feltesszük főni. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve és lefedve fél órán át hűtjük. Ekkor a levet leszűrjük, hozzáadjuk a citromok frissen kifacsart levét és a limonádét hűtőszekrénybe tesszük felhasználásig. Tálaláskor a poharakba jégkockákat teszünk, felöntjük a limonádéval, majd a poharakat citromkarikákkal és rozmaring ágacskákkal díszítve kínáljuk.  


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design