Hozzávalók: 35 dkg cukor, 1 vanília rúd, 3 szál friss
rozmaring, 7,5 dl víz, 10 citrom leve. Tálaláshoz jégkockák, citromkarikák és
rozmaring.
Elkészítése: A vizet összekeverjük a cukorral, az
egészben hagyott vanília rúddal és a rozmaringgal, az egészet feltesszük főni.
Forrástól számított 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve és lefedve fél órán
át hűtjük. Ekkor a levet leszűrjük, hozzáadjuk a citromok frissen kifacsart
levét és a limonádét hűtőszekrénybe tesszük felhasználásig. Tálaláskor a
poharakba jégkockákat teszünk, felöntjük a limonádéval, majd a poharakat
citromkarikákkal és rozmaring ágacskákkal díszítve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése