2015. február 28., szombat

Rizses saláta



Hozzávalók: 20 dkg bacon szalonna, 3 szál zöldhagyma, 1 fejes saláta, 25 dkg rizs, 2 dl paradicsomlé, só, bors, ételízesítő, pirospaprika, csipetnyi cukor.

Elkészítése: A szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és apróra vágott zöldhagymát, együtt pároljuk, majd meghintjük kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a több vízben átmosott rizst, jól összekeverjük és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és kis lángon puhára pároljuk, néha meg-meg kevergetve. Időközben a salátát leveleire szedjük és apróra vágjuk, majd amikor a rizs majdnem készen van, hozzákeverjük a salátát és a paradicsomlevet és folytonosan kavargatva készre főzzük. Szükség szerint még ízesítjük, végül kevés cukorral adjuk meg az ízét és lezárjuk alatta a tüzet. Puha kenyérrel kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design