2015. március 12., csütörtök

Grizes-tehéntúrós sütemény

Még egy túrós sütemény. Mert nagyon-nagyon szeretjük...:)






Hozzávalók: A tejbegrízhez: 1,2 l tej, 33 dkg gríz ( búzadara), 3 tojás, 4 evőkanál cukor, csipetnyi só. Továbbá szükségünk van még:  75 dkg túróra, 4 tojásra, 30 dkg cukorra, 4 púpozott evőkanál lisztre, 1 citrom lereszelt héjára, 2 teáskanál vanília kivonatra, csipetnyi sóra. A tepsi kikenéséhez: vaj és zsemlemorzsa. A szóráshoz porcukor.

Elkészítése: A tejből és a darából tejbegrizet főzünk, amit a sóval és a cukorral izesitünk, majd a tűzről levéve azonnal elkeverjük benne az előzőleg villával kissé felvert tojásokat, majd e a tejbegríz felét vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk. A tejbegrízre halmozzuk a tojással, a cukorral, a liszttel, a citromhéjjal, vaníliával és sóval összekevert túrót, majd a túróra tesszük a megmaradt tejbegrizet. Nem baj, ha nem mindenhova jut a grízből, mert villával felkavarjuk az egészet -mint a kevert tésztáknál szoktunk márványozni. Most a tepsit előmelegített sütőbe tesszük és a süteményt kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Miután teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük, majd kockákra vágva kínáljuk.

Egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom sütemény!

Megj. Turbózni is lehet ezt a sütit. Az aromáját, állagát nem rontja el némi kisebb darabokra vágott rahát vagy mazsola, akár aszalt gyümölcsök...
Forrás: http://www.bucataras.ro/retete/placinta-saseasca-12074.html

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design