2015. március 28., szombat

Zöldcitromos kuglóf








Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 tojás, 35 dkg cukor, 13 dkg vaj felolvasztva, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília kivonat, 2 evőkanál zöld citrom lereszelt héja, 1 tasak sütőpor, csipetnyi só. A mázhoz: kb. 25 dkg porcukor, 2-3 evőkanál frissen kifacsart zöld citrom leve. A tetejére: a zöld citrom lereszelt héja és 3 evőkanál cukor.
 
Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a citromhéjat, majd ugyancsak fokozatosan az időközben sóval és sütőporral átszitált lisztet is a tésztához keverjük. A vajat a tejben felolvasztjuk és ezt is kis adagokban keverjük a tésztához. A tésztát szilikon kuglófformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és elöntjük az időközben citromléből és porcukorból elkészített citrommázzal. Végül a kuglóf szélét megszórjuk a lereszelt citromhéj és cukor keverékével, majd a kuglófot szeletekre vágva kínáljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design