2015. április 15., szerda

Kapros-túrós lepény



Kapros-túrós lepény ( kb. 25-30 darabhoz)

Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 evőkanál szárított élesztő, 5-6 dl tej, 1 teáskanál só. A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 csokor kapor, só.  A sütéshez olaj.
Elkészítése: Először a megmosott kaprot nagyon apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz, sóval ízesítjük és jól összekeverjük, majd félretesszük. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, az élesztőt, összekeverjük, majd hozzáöntjük a langyos tejet, jól kidolgozzuk, majd letakarva hagyjuk kelni. Miután megkelt, olajos kézzel pogácsányi darabokat szaggatunk ki a tésztából, amiket olajozott felületen vékonyra nyújtunk, egyik oldalára teszünk 1-1 evőkanálnyi kapros túrót, a tészta másik felét ráhajtjuk, kicsit megnyomkodjuk a széleit, azután lelapítjuk. Jó másfél ujjnyi forró olajban megsütjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd tálaljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design