2015. június 8., hétfő

Zöldségsaláta kapros öntettel


Hozzávalók: A salátához: 30-35 dkg koktélparadicsom, 2 csokor hónapos retek, 1 kígyóuborka, 3 szál zöldhagyma, 1 fejes saláta, 15 dkg juhsajt. A kapros öntethez: 1 kisebb hagyma, 2 dl görög joghurt, 4 evőkanál frissen aprított kapor, 2 evőkanál citromlé, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: A megmosott paradicsomokat félbe-, a megmosott retket, uborkát héjastól, a megtisztított zöldhagymát  nagyon vékony szeletekre, a sajtot kockákra vágjuk, a megmosott salátát kisebb darabokra tépkedjük. Az öntethez a megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a joghurthoz, majd ízesítjük a kaporral, a citromlével, sóval és borssal és jól összekeverjük. A zöldségeket ízlésesen elrendezzük egy lapos tálon, mellé tesszük az öntetet és így tálaljuk.




0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design