2017. november 17., péntek

Fahéjas tekercs


Hozzávalók ( 15-20 darabhoz): 55-60 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2,5 teáskanál porélesztő, 2,5 dl tej, 2 tojás, 10 dkg vaj, csipetnyi só; a töltelékhez 10 dkg puha vaj, 20 dkg cukor, 2 evőkanál őrölt fahéj.

Elkészítése: A lisztben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, hozzáadjuk a tojásokat, a sóval elkevert langyos tejet és elkezdjük dagaszatni a tésztát, fokozatosan adva hozzá a felolvasztott vajat. A tésztát jól kidolgozzuk; közepesen lágy, de rugalmas tésztát kapunk. Letakarva hagyjuk kétszeresére kelni. Ezidő alatt a cukrot összekeverjük a fahéjjal. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, ezután pedig végighengergetjük rajta a nyújtófát, így elsimítjuk a tölteléket. Ezután a tésztát szorosan felcsavarjuk, majd óvatosan felszeleteljük és sütőpapírral ellátott tepsibe rakosgatjuk, ott hagyjuk további 30 percig kelni. Ezután előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design