2017. november 13., hétfő

Sonkás zöldségleves




 Hozzávalók ( 6 személyre): kb. 35-40 dkg főtt sonka, 70 dkg krumpli, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, húsleves, 3 evőkanál vaj, só, bors, zöldpetrezselyem.


Elkészítése: A sonkát és megtisztított krumplit nagyobb kockákra-, a sárgarépát nem túl vastag szeletekre, a hagymát és fokhagymát pedig apróra vágjuk. A felolvasztott vajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, együtt pároljuk kevés ideig, ezután hozzáadjuk a sonkát, erős tüzön kissé megpirítjuk, majd a sárgarépát is hozzáadjuk. Kevés húslevessel ( kb. 50 ml-nyivel) felöntjük, kis lángon, lefedve pároljuk, míg a sárgarépa kissé megpuhul. Ekkor meghintjük a liszttel, összekavarjuk és folytonosan kavargatva kicsit megpirítjuk, felöntjük a tejjel, ugyancsak kavargatva felforraljuk, hozzáadjuk a krumplit, ezután pedig kb. 1-1,5 liter húslevessel öntjük fel. Felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük, míg a krumpli és a sárgarépa is puhára főttek. Ekkor meghintjük a levest apróra vágott zöldpetrezselyemmel, majd levesszük a tűzről és tálaljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design