2017. november 3., péntek

Szójás-szezámos csirkemell párolt rizzsel




Hozzávalók ( 4 személyre): 60 dkg csirkemell, 1 narancs leve, 50 ml szójaszósz, 2 evőkanál méz, 1-1 teáskanál frissen reszelt gyömbér és olívaolaj; a sütéshez olaj és 1,5 evőkanál vaj; a tálaláshoz szezámmag, zöldhagyma és párolt rizs.


Elkészítése: A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük a narancslevet a szójaszósszal, a mézzel, a gyömbérrel és az olajjal, majd ebbe a páclébe tesszük bele a húsdarabokat, aztán az edényt letakarjuk és 20 percig hűtőszekrényben tartjuk. Ezután a húst leszűrjük, a páclevet felfogjuk. Kevés forró olajban, néha megkavargatva kb. 5 perc alatt megpirítjuk a húst, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékhoz öntjük a páclevet, hozzáadjuk a vajat, majd kis lángon felforraljuk és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Most visszatesszük a húst az öntethez, összekeverjük és felforrósítjuk. A húst forró párolt rizsre halmozzuk, meghintjük szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával, végül kínáljuk. 

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design