2018. március 12., hétfő

Kolbászos zöldséges babfőzelék




Hozzávalók ( 6 személyre): 4 friss kolbász, 50 dkg csirkehús ( kicsontozott comb/mell), 1-1 hagyma, sárgarépa és póréhagyma, 4 dl víz, 1,5 dl fehérbor, 30 dkg főtt bab, 4 gerezd fokhagyma, fél-fél teáskanálnyi szárított provanszi fűszerkeverék és rozmaring, olaj, só, bors, zöldpetrezselyem.

Elkészítése: A szeletekre vágott kolbászt kevés olajon megsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt olajban megsütjük a nagyobb darabokra vágott, aztán sóval és borssal ízesített húst; ezt is kivesszük és félretesszük. A visszamaradt olajban először üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, végül pedig a halványzöld részéig felaprított pórét is a zöldségekhez keverjük. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, további 1 percig pároljuk, majd felöntjük a borral, majd felforraljuk. Ekkor az edénybe visszatesszük a kolbászt és a húst, hozzáadjuk a babot, ízesítjük a szárított fűszerekkel, felöntjük a vízzel, ha szükséges sóval és borssal is ízesítjük, majd letakarjuk és kis lángon addig főzzük, míg minden puhára fő. A tűzről levéve meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel és kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design